Kategóriák
Kosár
0 termék - 0 Ft

Az Ön kosara üres!

Stabil EPS ragasztó és ágyazó habarcs 25kg

Stabil EPS ragasztó és ágyazó habarcs 25kg
Gyártó / Forgalmazó: ÚjHáz Centrum
Cikkszám: 12153
Készlet információ: Külső raktár
Fogyasztói ár: 2,508 Ft  / 
Nettó ár: 1,975 Ft  / 

db  
   - VAGY -   
Gyárilag előkevert, cementbázisú, ásványi kész száraz ragasztóhabarcs kézi és gépi felhasználásra.
 
Páraátbocsátó simító- és ragasztóhabarcs külső és belső térben történő alkalmazásra, polisztirol lemezek ragasztásához és Üvegszövet beágyazásához. Durva alapvakolat ill. betonfelület tapaszolására. Lábazati hőszigetelő lemezek (XPS, Expert) ragasztására nem ajánlott.
 
Műszaki adatok:  
Maximális szemnagyság:
Hővezetési tényező:
Páradiffúziós ellenállási szám (μ):
Javasolt vastagság:
Maximális vastagság:
Keverővíz szükséglet:
0,6 mm
0,8 W/mK
kb. 50
2-3 mm
4 mm
6-7 l/zsák
Anyagszükséglet:  
Hőszigetelő lemezek ragasztásához:
Üvegszövet beágyazásához:
Felület kiegyenlítéséhez:
kb. 4-5 kg/m2
kb. 4-5 kg/m2
kb. 3 kg/m2

 

Kiszerelés: 25 kg-os zsákokban, 54 zsák/raklap = 1350 kg (zsugorfóliázva)

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító. Ne következzen be utólagos átnedvesedés!

A porragasztót tiszta vízbe szórjuk és lassú járású keverővel kb. 5 percen át  keverjük, hagyjuk pihenni, aztán még egyszer keverjük át! Feldolgozási idő kb. 1,5 óra. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

Ragasztás:
A falnak egyenletesnek kell lennie (± 5 mm/m). A nagyobb egyenetlenségeket külön munkafolyamatban egyengessük ki. A 10 mm-nél kisebb egyenetlenségeket ragasztótapasszal, a nagyobbat külön vakolatréteggel simítsuk el. Az anyagot a homlokzati szigetelőlapok hátoldalának szélein valamint néhány ponton hordjuk fel.
Ragasztási felület legalább 40 %. Egyenletes alapnál a teljes felületre is felhordható az anyag fogas simítóval. Amennyiben szükséges dübelezni, úgy azt legalább 24 óra száradási idő után lehet végezni.

 

Beágyazás:
A síkban szorosan egymás mellé illesztett és lecsiszolt homlokzati szigetelőlapokra egy munkamenetben, megszakítás nélkül kell felvinni az üvegszövetet. Az alap egyenetlenségeit nem szabad üvegszövettel és vakolatréteggel kiigazítani! Semmi esetre sem szabad a homlokzati lemezek közötti fugákat ragasztótapasszal kitölteni! Ha az üvegszövetet két héten belül nem hordjuk fel, akkor a lapokat újra át kell csiszolni. Az ablaknyílások sarkai felett ferdén még egy kb. 25 cm széles és kb. 50 cm hosszú üvegszövet csíkot ágyazzunk be, még mielőtt az egész felületet átkenjük. 10 mm-es fogazott simítóval húzzuk fel az anyagot az alapra. A friss ágyazatba helyezzük bele a függőleges lefutású Üvegszövetet úgy, hogy legalább 10 cm-es átfedés legyen a csíkok között, majd simítsuk a felületet, ha
szükséges, kenjünk rá egy új réteg ragasztótapaszt. A szövetnek nem szabad kilátszania. A ragasztótapasz vastagsága legalább 2 mm legyen.
 
Tapaszolás festett felületekre: az alap legyen egyenletes, száraz, sókivirágzástól mentes. A festés jól tapadjon az alaphoz, a laza részeket távolítsuk el, gondosan tisztítsuk le.
 
Tapaszolás vakolatra: alaposan tisztítsuk meg a felületet, a repedéseket egyetlen munkafolyamatban hézagoljuk ki. Az alap legyen szilárd, száraz, kivirágzástól és leválasztó-anyagtól mentes.

Tapaszolás betonra: alaposan tisztítsuk meg a felületet.

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ne adagoljunk a masszához fagyásgátló adalékszert. A 14 napnál hosszabb ideig ultraviola-sugárzásnak kitett homlokzati lapokat (elsárgult lapok) nem szabad tapaszolni, hanem újra át kell csiszolni és természetesen portalanítani. A tapaszréteget a további munkálatok előtt legalább 7 napig hagyjuk száradni. Dupla üvegszövet rétegnél a második tapaszréteget legkorábban 1 nappal később lehet felvinni. Egyes dübelgyártók dübel kialakításánál a fejrészre a tapaszréteg felhordása előtt 12 órával egy kiegyenlítést kell végezni STABIL® eps ragasztó és ágyazó habarccsal. Ha élvédőt használunk, az üvegszövetnek az élvédőket takarva 20 cm-re át kell fednie az éleket. Minden további réteg
előtt 2-3 nap várakozási időt betartani, nedves foltképződés nélkül, egységes száraz felületet készíteni.
 
 




Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:





Contact Us